Reviews

Hier lees je een aantal ervaringen van aanstaande moeders/ouders, na het volgen van mijn hypnobirthing cursus en/of mijn doula ondersteuning.

Doula ondersteuning

Mariska is een heel fijn, mooi persoon die mij als Doula erg goed ondersteund heeft tijdens mijn zwangerschap en bevalling. Ik heb het echt als een aanvulling ervaren om haar bij mijn bevalling te hebben. We hadden gelijk een goede klik waardoor het contact ontspannen was en als vanzelf ging. Ze heeft me geholpen met voorbereidingen, mij laten nadenken over bepaalde zaken en tijdens de bevalling voelt ze aan welke rol ze aan kan nemen. Bijvoorbeeld op de voorgrond als er dingen nodig zijn of als er vragen zijn. Op de achtergrond tijdens massages of als je helemaal in je bubbel zit. Ik kan haar van harte aanbevelen bij een ieder ander! Nu doe ik dat ook vol trots bij mijn eigen netwerk. Dank je wel Mariska voor alle goede zorgen!

Anouk

Privécursus stel

Deze cursus is alles wat je nodig hebt om voorbereid en ontspannen de bevalling in te gaan.

Mariska is een ontzettend fijne vrouw die naast alle lesstof met alle plezier al je vragen beantwoord. Ik heb de privécursus aan huis gevolgd samen met mijn partner wat ik als ontzettend prettig heb ervaren.

Ze legt je alles uit over hypnobirthing, oefeningen ter voorbereiding en handige tips&tricks voor je partner tijdens de bevalling. De oefeningen zijn ook nog eens gebaseerd op jouw persoonlijke zorgen/angsten of juist positieve gedachten mbt de bevalling/kraamtijd/ouderschap. Daarnaast krijg je uiteraard uitgebreid uitleg over het geboorteproces en hoe jij en je partner je mannetje kunnen staan bij onverwachte gebeurtenissen in het ziekenhuis.

En het mooie is: je partner leert ook dat hij wel degelijk een grote rol heeft tijdens de bevalling. Absoluut aan te raden dus om samen te volgen.

Jeanou & Chris

Privécursus solo

Ik heb bij Mariska een cursus hypnobirthing gevolgd (bij mij thuis) en ik ben er zeeer over te spreken! Mariska is een luisterend oor, erg empathisch, nuchter en ze is een vakvrouw met een zacht karakter. N.a.v. deze dag heb ik geleerd (en veel handvaten gekregen) hoe goed te kunnen ontspannen, hoe ik tijdens de bevalling op mezelf en de baby kan focussen, hoe mijn vriend me daarin kan helpen en waarom dit zo belangrijk is. Een ander belangrijk onderdeel van hypnobirthing is hoe ik mijn eigen hormonen in kan zetten als natuurlijke ‘pijnbestrijding’. De vele tips en handvaten geven me het gevoel dat ik sterker en zelfverzekerder mijn bevalling in ga!

Michelle

Privécursus stel online

We vonden de cursus echt geweldig! Wij wonen in het buitenland, maar Mariska was heel flexibel en we konden dus de cursus online volgen, wat super was. Mariska begeleidt alles op een hele fijne en professionele manier. Ze heeft veel inhoudelijke kennis, en laat je tegelijkertijd ook heel goed op je gemak voelen, wat echt een vereiste is wat ons betreft. De informatie die je krijgt is heel volledig en de oefeningen zijn heel concreet. Uiteraard moet ik nog bevallen, maar de oefeningen lijken in ieder geval heel goed toepasbaar. Mariska is tot slot ook heel betrokken, wat ons nog meer vertrouwen heeft gegeven in een goede afloop van de zwangerschap😊  

Anna & Maarten

Groepscursus stel

Op 16 & 23 juli 2022 hebben mijn partner en ik de hypnobirthing cursus bij Mariska gevolgd. In eerste instantie was mijn partner nog een beetje bang dat het te zweverig voor hem zou zijn, maar uiteindelijk zijn we beide heel erg blij dat we de cursus hebben gevolgd. Mariska vertelde alles heel duidelijk en bood ook goede begeleiding tijdens de cursus. We kregen hele gerichte oefeningen. Deze zijn dus helemaal niet zo zweverig, al moet je er wel voor openstaan om zo te kunnen ontspannen. Ons heeft het in ieder geval meer openingen en handvaten gegeven om onze angsten voor de bevalling met elkaar te bespreken en het straks echt helemaal samen te gaan doen. We kijken nu beide vol vertrouwen uit naar een voorspoedige bevalling!

Ashley & Niek

Groepscursus solo

Tijdens de zwangerschap van mijn tweede kindje wilde ik graag nog een moment om stil te staan bij deze bijzondere periode. Nadat ik via via terecht kwam bij de Poscasts van Uitgerekend Mariska wist ik dat een cursus Hypnobirthing hetgeen was wat bij mij paste. Een heerlijke ontspannen dag, volledig in het teken van mijn baby en mij. Mariska is een onwijs lieve vrouw die je goed weet voor te bereiden op de naderende bevalling en je hier zelfverzekerd voor maakt. Sinds deze cursus kijk ik dan ook uit naar de bevalling en wacht ik met plezier op dit naderende moment. Bedankt voor deze dag en alle handvaten die deze dag mij gebracht hebben. 

Marlieke

Groepscursus stel

Op 16 & 23 juli hebben wij samen de hypnobirthing cursus gevolgd bij Mariska Kooijman in Twello. We kijken hier zeer positief op terug. Mariska heeft een fijne persoonlijkheid waarbij je je snel op je gemak voelt en daardoor konden wij ons ook goed openstellen voor de oefeningen. We hebben veel tools geleerd en kijken uit naar een ontspannen, positieve bevalling.

Anke & Marijn

Privécursus stel

Tijdens de zwangerschap hebben wij een hypnobirthing cursus gevolgd bij Mariska. De handvatten die we hierdoor hebben gekregen hielpen enorm bij de voorbereiding op de bevalling. Mariska is een fijn persoon; ze geeft helder antwoord op vragen en biedt ondersteuning waar nodig.

Onze dochter is goed ter wereld gekomen en ik kijk terug op een fijne bevalling, mede dankzij Mariska. Aanrader als je zwanger bent!

Lisette & Stef

Groepscursus stel

Heel blij dat ik deze cursus heb gevolgd. De positieve affirmaties en ademhalingsoefeningen helpen mij nu al goed! Het was fijn iets met mijn partner te kunnen doen als voorbereiding. Ik kijk uit naar mijn bevalling mede dankzij Mariska die onze cursus gaf in Twello. :-)! Bedankt!

Jelma & Jeremy

Privécursus solo online

De reden dat ik de hypnobirthing cursus begon was dat ik ontzettend op zag tegen de bevalling en mij een gevoel van angst bekroop bij alleen al de gedachte.

Ik wilde meer vertrouwen krijgen in mijn lichaam en mijzelf mentaal voorbereiden op deze gebeurtenis. Door omstandigheden heb ik de cursus online gevolgd bij Mariska, opgesplitst in 2 dagdelen. In het begin was dat even wennen, maar het voelde al snel vertrouwd.

De inhoud van de cursus heb ik als waardevol ervaren: het heeft mij inzichten gegeven in de werking van het lichaam en de kracht van de natuur. Deze theorie heeft mij laten inzien dat het bevallingsproces niet door mijn hoofd te sturen is, maar dat mijn lichaam weet wat te doen. Aan mij de taak om ook dit vertrouwen aan mijn lichaam te geven en dit proces niet in de war te sturen door mijn gedachten. Ook hier heeft de cursus goede handvatten voor geboden door mijn persoonlijke ademhaling te ontdekken, affirmaties en focuspunten op te stellen.

Ik heb Mariska ervaren als een prettig persoon: zij stelde mij op mijn gemak, zorgde ervoor dat alles besproken kon worden en deed veel moeite om de materie voor mij herkenbaar en persoonlijk te maken. Ik voel dat zij bezielt is in haar werk en dat zij er alles aan doet om mij te helpen in de voorbereiding op de bevalling.

Op dit moment ben ik bezig met het eigen maken van de opgedane inzichten door hier dagelijks mee aan de slag te gaan. Ik merk dat dit mij al meer houvast en vertrouwen geeft en ik minder op kijk tegen de bevalling dan voorheen. Ik geef jullie graag nog een update over mijn ervaringen nadat ik de bevalling heb meegemaakt. Voor nu alvast dank aan Mariska voor deze hulp en het vertrouwen dat langzaam aan het groeien is.

Viola

Privécursus stel

Wij hebben na onderzoek te hebben gedaan naar de verschillende mogelijkheden om ons voor te bereiden op de bevalling, gekozen voor Hypnobirthing van MuchaMama. Het werd in Twello aangeboden, wat het voor ons extra aantrekkelijk maakte, omdat dit voor ons dichtbij is. Mariska Kooijman was onze coach tijdens de twee dagdelen. Wij hebben het geluk gehad dat wij het enige stel waren voor de data, waarop Mariska aanbood om de sessies bij ons thuis te doen. Wij hebben twee super fijne en leerzame dagdelen met Mariska gehad. Mariska heeft ervoor gezorgd dat we ons veilig en op ons gemak voelden om te oefenen en haar veel vragen te stellen. Ze heeft alle tijd voor ons genomen en deelde ook haar eigen ervaringen, waardoor het voor ons nog meer ging leven. We hadden al vertrouwen in onszelf als stel, maar Mariska heeft dit door middel van uitleg en oefeningen nog meer versterkt! We raden Hypnobirthing en Mariska als coach in het bijzonder zeker aan!

Anna Laura & Rik

Privécursus solo

Deze cursus gevolgd bij Mariska in Twello. Hypnobirthing klinkt heel zweverig, maar dat was deze cursus absoluut niet. Mariska heeft mij geleerd zelf de regie te nemen en goede oefeningen gegeven om beter te ontspannen tijdens de bevalling. Na deze cursus heb ik echt het gevoel met veel vertrouwen de bevalling in te gaan. Daar was het mij ook om te doen, dus heel erg blij mee. Daarnaast heeft ze me ook veel praktische tips gegeven. Een aanrader voor iedereen die goed voorbereid de bevalling in wilt gaan.

Yvette

Privécursus stel

Wij hebben de cursus gedaan bij Mariska Kooijman uit Twello. Op een prettige en vertrouwde wijze heeft ze ons begeleid in de kennismaking met de hypnobirthing oefeningen. Ze nam fijn de tijd voor ons en er was alle ruimte voor onze vragen. Ik werk zelf in de geboortezorg en hierbij hield ze rekening met de voorkennis die er al was, maar ging er ook niet als vanzelfsprekend vanuit dat ik alles al zou weten. Hierdoor was de gegeven informatie passend en goed op maat.
Mariska heeft een lieve en rustige persoonlijkheid, waardoor ik me ook op mijn gemak voelde om de oefeningen te doen.
De cursus zelf biedt fijne ondersteunende materialen, o.a. een theorie document, filmpjes met uitleg en een werkboek voor thuis. De opdrachten hierin zijn goed gericht op je persoonlijke zorgen rond de bevalling, waardoor je hier ook goed mee aan de slag kan.
Het heeft voor mij zeker bijgedragen aan een positieve voorbereiding op mijn aanstaande bevalling.

Mathilde & Jos

Privécursus stel – keizersnede

Wij zijn Mariska uit Twello erg dankbaar voor deze cursus. Ze luistert goed en voelt goed aan wat wel en wat niet past bij ons. Door soms wat persoonlijke dingen te vertellen kan je het beter begrijpen, en voelt het vertrouwd aan.

Ze heeft een erg fijne stem om naar te luisteren. Heel relaxt en ontspannen.. net zoals de keizersnede.

Ik vond het met momenten erg spannend als ik aan de 3de keizersnede dacht. Bij mijn 2de (spoed)keizersnede bleek dat mijn litteken aan het scheuren was. Ik had dus ergens goed naar mijn gevoel geluisterd, dat er iets niet goed voelde. Ondanks dat, had ik soms wel angst momenten voor de 3de. De keizersnede stond al vroeg vast, met 39wk zou het gehaald worden. Ergens fijn om te weten wanneer.. maar bij mij was het: stel je voor het gebeurt ervoor ben ik dan wel optijd? Wat als het nu eerder scheurt dan de vorige keer? Wat als…. Enz..

Door de cursus hypnobirthing te volgen heb ik meer handvaten gekregen voor mijn angst momenten, maar ook om die samen met mijn partner aan te gaan. Bij de eerste 2 heb ik het eerste moment van je baby vast houden helaas niet mogen ervaren bij beide was het pas 4-5uur later. Het is met een keizersnede natuurlijk al anders. Maar mijn hoop lag dit keer ook echt dat ik toch echt snel het huid op huid contact mocht hebben met mijn baby.

Mede door deze cursus heb ik geleerd door ontspannen en relaxt te zijn. Ik volledig in controle ben in een situatie waar ik totaal geen controle over heb. Ik ben dus erg ontspannen de OK ingegaan, alles verliep super. En wonderbaarlijk mijn baby lag al bij mij te drinken terwijl ze nog met mij bezig waren. Ons mannetje is erg relaxt en tevreden. En ik geloof echt dat dat komt omdat ik dat was bij zijn geboorte.

Tamara & Jeroen

Laten we eens kennismaken

Ik vind het leuk om met je mee te denken óf en hoe ik jou kan helpen. Zwangerschapsbegeleiding is erg persoonlijk, dus ik vind het belangrijk dat je een klik voelt met mij en vertrouwen hebt in mijn aanpak. Of je nu meer wilt weten over mij, over mijn diensten of een hele andere vraag hebt, neem gerust contact met me op via mail, telefoon of Whatsapp. Ook als je een andere behoefte hebt dan een hypnobirthing cursus of doula-begeleiding, kunnen we eens vrijblijvend de mogelijkheden bespreken.