Stellen cursus

 Tijdens een groepscursus voor stellen heb je samen met je (geboorte)partner 2 informele en relaxte dagdelen van
3,5 uur, vol met informatie en technieken om jullie te helpen naar een ontspannen bevalling,
vol vertrouwen en met regie.

Op één van mijn prachtige locaties in Twello geef ik je kennis en inzicht over o.a. het natuurlijke geboorteproces, de invloed van je mind op je bevalling, de werking van hormonen en je baarmoederspieren, verschillende bevalhoudingen, je geboorteplan en hoe je in verschillende scenario’s de regie kunt behouden.

Daarnaast ga je in de hypnobirthing cursus aan de slag met verschillende oefeningen samen met je partner. Je leert en oefent diepe ontspanning, vergelijkbaar met de bevalroes/bubbel. Ook bepaal je samen stap voor stap welke ademhaling voor de weeën bij jou past en welke focuspunten jullie kunnen gebruiken om de weeën te verlichten. Ook ga je aan de slag met eventuele zorgen of angsten en vormt deze om naar positieve overtuigingen.

De verbinding tussen jou en je partner staat centraal en wordt versterkt tijdens deze cursus. Je partner krijgt zeer concrete handvatten om jou te helpen tijdens je bevalling, zodat hij jou optimaal bij kan staan. 

Resultaat van de cursus: een toolbox boordevol met gepersonaliseerde technieken en tips die jou (en je partner) helpen te ontspannen, de pijnervaring te verlagen, vertrouwen te vergroten en de regie te behouden. Deze toolbox kun je gebruiken waar en met wie jouw bevalling ook maar is. Dat is de kracht van de cursus: je maakt de technieken eigen, zodat je ze altijd en overal kunt gebruiken!

Waarom Uitgerekend Mariska?

Of je nou een hypnobirthing cursus volgt bij mij of mij als doula bij je zwangerschap en bevalling hebt, dit krijg je altijd van mij:

N

Concrete tips en oefeningen, aangepast op jouw situatie

N

Aandacht, empathie en betrokkenheid

N

Ruimte voor jouw verhaal en wensen

N

Humor en nuchterheid