Hypnobirthing cursus

Wil je graag met meer vertrouwen jouw bevalling in gaan? Wil je zelf de regie over jouw bevalling? En wil je samen met jouw partner een team vormen? Of wil je juist volledig in je eigen kracht staan?
Het kan allemaal en ik help je er graag bij!

Uitgangspunten hypnobirthing

Het belangrijkste uitgangspunt van de Mucha Mama hypnobirthing cursus is het principe:
angst = spanning = pijn. Als je angst(en) hebt, ga je gespannen de bevalling in. Spanning zorgt feitelijk voor spierverkramping en de aanmaak van teveel stresshormonen. Verkramping van je baarmoederspieren zorgt weer voor een tragere en pijnlijkere ontsluiting. En stresshormonen werken de bevallingshormonen tegen, waardoor de ontsluiting ook vertraagt of zelfs stagneert.

Meer vertrouwen & minder angst

De kern van mijn persoonlijke hypnobirthing cursus is het loslaten van JOUW angsten en het winnen van vertrouwen. Vertrouwen in JOUW lichaam, baby, partner, bevalling, het medische team, en waar je ook maar vertrouwen in nodig hebt. Hierdoor kun je echt JOUW droombevalling verwezenlijken; waar, hoe en met wie dat ook maar mag zijn. Geen mens is hetzelfde, iedereen heeft andere behoeftes en wensen. Daarom kan een standaard zwangerschapscursus nooit voor iedereen even goed werken.

Persoonlijk, praktisch & ontspannend

Ook als je geen angsten hebt en al veel vertrouwen, dan is de cursus erg waardevol! Je oefent namelijk een gepersonaliseerde ademhaling voor de wee├źn, leert hoe je de regie kunt houden en samen met jouw partner een team kunt vormen. Mijn cursus is persoonlijk, praktisch en ontspannend.

Is hypnobirthing zweverig? Ik vind van niet. Je krijgt namelijk heel veel praktische tips, tools en oefeningen om zo ontspannen mogelijk te zijn tijdens de bevalling. Zelfhypnose is een techniek die je daarbij helpt, omdat dit de mate van ontspanning is die je tijdens je bevalling ook wilt hebben. Daarnaast zit de cursus bomvol feitelijke info over het geboorteproces en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen. Lees hier meer over in mijn blog over de 5 vooroordelen over hypnobirthing.

Waarom Uitgerekend Mariska?

Of je nu een hypnobirthing cursus volgt bij mij of mij als doula bij je zwangerschap en bevalling hebt, dit krijg je altijd van mij:

N

Concrete tips en oefeningen, aangepast op jouw situatie

N

Aandacht, empathie en betrokkenheid

N

Ruimte voor jouw verhaal en wensen

N

Humor en nuchterheid