Doula ondersteuning

Vanuit mijn passie voor het prachtige geboorteproces, mijn wens om vrouwen en hun partner optimaal te ondersteunen en mijn kracht in empathie, luisteren, verbinden en helpen, ben ik doula geworden.

Mijn missie is om vrouwen en hun partner te helpen naar een positieve, ontspannen zwangerschap en bevalling, vol vertrouwen en zonder angst, waardoor er een relaxte start voor het hele gezin is. Een hypnobirthing cursus helpt al om angsten en zorgen te verminderen en vertrouwen te vergroten. Als doula kan ik je nóg meer ondersteunen.

Wat doe ik als doula?

Als doula ben ik jouw persoonlijke coach vóór, tijdens en na de bevalling. We maken uitgebreid kennis met elkaar in meerdere sessies, in de 7e, 8e en 9e maand van jouw zwangerschap. Ik denk met je mee over jouw bevalling, voorzie je van de nodige informatie om beslissingen te kunnen nemen en help je de regie te behouden. Ik sta voor je op wacht vanaf 38 weken zwangerschap en ben dan 24/7 bereikbaar. Tijdens je bevalling ondersteun ik jou én je partner emotioneel, mentaal en fysiek (denk aan massages en tegendruk). En misschien nog wel het belangrijkste: ik ben én blijf er voor je. Zowel letterlijk als figuurlijk, en hoe lang je bevalling ook duurt! Ik luister naar je, geef aandacht en (onder)steun jullie waar nodig. Als jullie kindje geboren is, bespreken we de bevalling uitgebreid in de kraamweek. Een paar weken later krijgen jullie van mij een prachtig geboorteboek met jullie geboorteverhaal uitgeschreven en foto’s erbij.

Wie ben ik als doula?

De focus in mijn begeleiding ligt op verbinden, informeren en een veilige omgeving creëren. Met aandacht, empathie, openheid, een vleugje humor en nuchterheid hoop ik jullie optimaal te kunnen ondersteunen in het creëren van jullie eigen geboorteverhaal. Waar, hoe en met wie maakt niet uit!

Wil jij mij misschien als doula bij jouw bevalling?

Dat kan! Neem gerust contact op om de mogelijkheden en investering te bespreken en een vrijblijvende kennismaking te plannen. 

Waarom Uitgerekend Mariska?

Of je nou een hypnobirthing cursus volgt bij mij of mij als doula bij je zwangerschap en bevalling hebt, dit krijg je altijd van mij:

N

Concrete tips en oefeningen, aangepast op jouw situatie

N

Aandacht, empathie en betrokkenheid

N

Ruimte voor jouw verhaal en wensen

N

Humor en nuchterheid